Gratis lessen beschikbaar!

Alpaca IJsseldelta

In december 2010 hebben wij, Bert en Erna Palland, een boerderij gekocht aan Sonnenbergweg 7 te IJsselmuiden. Dit ligt in het buitengebied van de voormalige gemeente IJsselmuiden. Het valt onder de buurtschap Oosterholt. IJsselmuiden is 1 van de 5 buitenkernen van de Hanzestad Kampen. Oosterholt ligt in het Nationaal Landschap IJsseldelta en ligt ingeklemd tussen de polder Mastenbroek en de rivier de IJssel.

 

Er waren al schapen aanwezig op de boerderij. In de maanden februari en maart worden de lammetjes geboren. Naast deze dieren hebben wij gezocht naar andere geschikte boerderijdieren. Een aantal jaren daarvoor hadden wij voor het eerst Alpaca’s gezien in de dierentuin te Nordhorn (Dld.). Deze beesten vonden wij heel bijzonder en vertederend. Daarom zijn wij in de zomer van 2011 gaan verdiepen in het houden van Alpaca’s.

De Alpaca is net als de Lama en dromedaris een kameelachtige en ze komen van oorsprong uit Zuid-America. Op dit moment hebben wij 11 alpaca’s op ons erf lopen. Je kunt ze daar van dichtbij bekijken en je kunt de wol voelen waardoor ze zo bekent zijn geworden. Daarnaast gaan we jullie iets vertellen over de eigenschappen van de alpaca’s. En wat zou het mooi zijn als er weer een paar kleine alpaca’s rond lopen.

 

Op ons bedrijf kun je leren over:

  • Wat zijn de alpaca’s
  • Wat kun je met alpacawol doen.
  • Wat is er allemaal te vinden in een weiland.
  • Verzorging van dieren

 

Sfeer proeven