Gratis lessen beschikbaar!

Fam. Peters

Wij zijn Erik en Linda Peters en we hebben een melkveebedrijf gelegen aan de Gravenweg 2B te Wijhe. We hebben samen met onze zes kinderen een echt familie bedrijf en onze tweede zoon, nu nog studerend op de HAS in Dronten en uitwerkend bij ABEOS bedrijfsverzorging en Schrijver stalinrichting, zal in de toekomst ons melkbedrijf voortzetten. Maar ook onze anderen kinderen zijn betrokken bij ons bedrijf naast hun eigen werk e/o studie.

 

We melken op ons bedrijf 95 melkkoeien met een 45 stuks jongvee. Ons grasland en bouwland ligt om ons bedrijf waarop we het gras en mais verbouwen voor onze koeien. Ook doen we op ons bedrijf aan weidevogelbeheer middels plas/dras en groene diensten/akkerranden. Verder genieten we van onze 5 katten, hond Zeus, paard Anoeska onze twee geiten en onze kippen en haan.

Wij vinden het heel belangrijk en zijn heel enthousiast om het basisonderwijs maar ook eerste klassers VO te laten zien waar de melk en zuivelproducten vandaan komen en dat we naast ons boerenwerk ook hart hebben voor ons mooie natuur. Ook vertellen we graag hoe onze dag er zoal uitziet en kan je zelf kennis maken met onze dieren, knuffelen met onze jonge kalveren of onze kippen en geiten.

 Ook hebben we leuke opdracht kaarten voor alle groepen om zelf op ons bedrijf uit te voeren.

Daarin zit een stukje rekenen, biologie maar ook duurzaamheid of mogelijk hebben de docenten wensen wat ze graag willen dat hun leerlingen leren op onze boerderij. En een ritje op de trekker is altijd feest!

 

 Wat kun je bij ons leren:

  • Doel: Belevend Leren. Voelen, Ruiken, proeven,  beleven en genieten.
  • Wat produceren wij? Wat wordt er van onze producten gemaakt?
  • Wat is er allemaal te zien op ons bedrijf, koeien, kalfjes maar ook natuurbeheer en stukje duurzaamheid.
  • Welke periode: Voorjaar & zomer is heel mooi om over, naast onze melkkoeien, ook over ons    weidevogelbeheer te vertellen. Maar vanaf april t/m oktober zijn jullie van harte welkom.
  • Kledingadvies: Kleding die vies mag worden en laarzen.

 

Sfeer proeven