den Uijl

Net buiten de stad Kampen (tussen Kampen, Wezep en Oldebroek), ligt onze melkveehouderij.
Wij, Arie en Heidi den Uijl, hebben daar met onze kinderen een echt familiebedrijf met zo’n 180 melkkoeien. Ook hebben we een paar poezen, cavia’s, konijnen, kippen en een aantal schapen!

 

Onze koeien worden drie keer per dag gemolken in een swing-over-melkstal. Verder hebben we grasland rond onze boerderij waar we het gras op verbouwen dat onze koeien eten. Dit land grenst aan de dijk van de by-pass, dat de IJssel met de randmeren verbindt. We zijn heel enthousiast om kinderen van het (speciaal) basisonderwijs te laten kennismaken met ons boerenbedrijf en hen te leren waar melk en zuivelproducten vandaan komen en hoe een kalfje geboren wordt en een koe wordt. Uiteraard leer je ook wat een boer zoal de hele dag doet, zoals de verzorging van onze dieren, melken, voeren enzovoort.

Op ons bedrijf kun je het jaar rond kalfjes en andere jonge dieren tegenkomen, konijntjes aaien en wie weet laten de schapen en lammetjes zich wel door je knuffelen! Natuurlijk is er ook ruimte om  te helpen in de stal, eieren te zoeken en dieren te voeren. Iedere les kan aangepast worden naar de wensen van de leerkracht.

 

Op ons bedrijf kun je leren over:

  • Koeien en kalfjes, techniek, natuur en landschap
  • De producten: Melk, kaas en andere zuivelproducten
  • De thema’s: Voedselproductie, smaak, techniek, dierenwelzijn
  • Beste seizoen om te bezoeken: van april t/m oktober
  • Kledingadvies: Laarzen en kleding die een beetje vies mag worden. 

 

Sfeer proeven