Het Kamperriet

Wij zijn Henk en Jannie Vos, boer en boerin op melkveebedrijf het Kamperriet. De boerderij is gelegen in een vogelrijk gebied in de polder de Pieper, aan de rand van natuurgebied het Zwartemeer. Wij vinden het leuk om kinderen en volwassenen kennis te laten maken met boerderij- en natuureducatie.

Natuurboerderij Het Kamperriet - een ontdekkingstocht

Een bezoek aan onze natuurboerderij is de leukste les die je je kan voorstellen. Zie je het al voor je? Een boerderij midden in het natuurrijke landschap van de IJsseldelta, omgeven door weilanden, water en eindeloze luchten. We nemen jullie en de  schoolkinderen graag mee op een ontdekkingstocht langs al dat moois. Jullie maken kennis met het leven op de boerderij. Dat is niet alleen melken en voor onze dieren zorgen, maar ook nadenken over het boerenleven middenin de natuur. Van kruidenrijk gras waarmee we onze koeien voeren tot het leven in de soortenrijke sloten rond de boerderij. Terwijl jouw klas avonturen beleeft met een van de educatie-programma's op onze natuurboerderij, ontdekken ze veel meer dan alleen kennis van het boerenleven. Ga mee met die ontdekkingstocht! We heten je van harte welkom op Het Kamperriet. Kijk snel op onze Facebookpagina of onze website www.hetkamperriet.nl.

Highlights:

  • Leermomenten: Boerderij en natuur
  • Producten: Melk en vlees
  • Thema’s:  Dieren, water, moestuin, zuivelproducten en kringloop
  • In overleg met de leerkracht is er veel mogelijk. We kunnen een programma samenstellen dat aansluit bij het thema en doel van het bezoek.
  • Beste seizoen om te bezoeken: het Kamperriet is het gehele jaar te bezoeken.

Sfeer proeven