Familie Spiker

Welkom op het melkveebedrijf van de Familie Spiker. We wonen in het buitengebied van het mooie Staphorst. Graag willen we kinderen en volwassenen uitnodigen op ons bedrijf. We vinden het belangrijk omdat we met veel liefde en passie onze dieren en de weilanden verzorgen. Daar willen we jullie graag in mee laten delen.

We werken dagelijks aan het welzijn van onze koeien. Wat vinden de koeien fijn en waar worden ze gelukkig van. Zomers lopen de koeien overdag of ‘snachts buiten. In de winter zijn ze altijd op stal.  Onze koeien produceren melk. Deze melk word verwerkt tot kaasspecialiteiten. We vinden het belangrijk om ons voedsel zo duurzaam en gezond mogelijk te produceren.  De voedselketen begint bij de basis. Dat is bij de veehouder of akkerbouwer. Veel van het geproduceerde voedsel komt in jullie eten terecht.

We willen jullie daarom graag laten zien waar jullie eten vandaan komt, want in heel veel producten die jullie dagelijks eten zit onze melk in verwerkt. Jullie leren over voedsel, natuur, techniek,duurzaamheid. Mochten jullie een speciaal thema behandelt zien dat horen we dat graag. 

Het jaarrond zijn jullie welkom op ons bedrijf.

We werken met het schone-erf principe maar het is wel handig om kleren aan te doen die tegen een stootje kunnen. En laarzen of oude  schoenen aan te doen.

Sfeer proeven